Sådan holder du en kick-ass fest

Jeg har altid elsket udklædningsfester, og lige siden gymnasiet har jeg altid været en del af diverse festudvalg, party-planners og alt det der. Jeg er naturligvis også med i festudvalget på Universitet, og det der med at sætte alting i system er lige mig. Det er nok også derfor, at jeg har valgt den uddannelse, jeg har. Jeg kan godt lide, at der er struktur på de ting jeg foretager mig, og det er nok også derfor, at jeg er så god til at arrangere større begivenheder.

Nu er jeg 28 år gammel, og jeg har siden gymnasie-tiden – altså siden jeg var 17 år gammel – stået for at arrangere diverse temafester, afslutningsfester, klassefester og hvad-ved-jeg. Jeg har derfor indsamlet lidt viden på vejen, og jeg har efterhånden fået skabt en lille skabelon, der kan bruges, når du skal holde fest. Så selvom OCCUPY CPH ofte omhandler lidt seriøse emner, så skal der være plads til fest og farver. Without further ado, her kommer mine fest-tips.

Sådan planlægger du festen

Det skal første du skal gøre dig klart, er naturligvis hvor det skal holdes – og om der skal være et særligt tema. Ofte er disse ting allerede fastlagt på forhånd, særligt hvis du skal arrangere noget med dit gymnasium, folkeskole eller universitet. Men ikke desto mindre skal dette fastlægges. Temafester er altid sjove, men det passer absolut ikke til alle folkeslag. Så det er altså også værd at tænke på.

Det næste du skal have fastlagt, er dit budget. For man har som bekendt ikke uanede midler, og særligt ikke i forbindelse med fester. Det er i hvert fald min erfaring. Jeg har haft meget held til, ved flere forskellige lejligheder, at kontakte et udlejningsfirma med henblik på udlejning af eksempelvis slushicemaskiner eller karaokeanlæg. Det har været et kæmpe hit, og særligt karaokeanlægget kan være hylende morsomt, såfremt gæsternes humør og personligheder er til det. Hvis du vil kigge nærmere på priser hos et af de udlejningsfirmaer, jeg før har brugt, så kan du klikke her.

Det sidste jeg altid lægger meget tanke i, er hvilken slags musik vi skal høre. Det behøver naturligvis ikke være én bestemt slags musik, men holder man 80’er fest så er musikken næsten selvvalgt. Men mulighederne stopper jo ikke her – og de stopper så sandeligt ikke ved en højtaler med en iPhone tilsluttet. Du kunne jo overveje hvorvidt du skal smide en pose penge efter et band – eller om en jukebox ville gøre festen lidt federe. Den levende musik er en dyr løsning, men det er også den løsning, der kan tage festen til et helt andet niveau.

Det var min dosmerseddel til at få planlagt den fede fest – hvad er din?

En mening om “Sådan holder du en kick-ass fest”

  1. Dejligt at se et indlæg, som også lægger vægt på budgettet. Det er nemlig de færreste, som har råd til at spendere alt det de godt kunne tænke sig :-) Det er nok kun ved helt særlige lejligheder, at man lukker øjnene lidt for hvor meget tingene må koste ;:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *